Over Inge

De creatieve inslag voert altijd de boventoon. Ik haal inspiratie uit kleuren, vormen en verhoudingen die ik tegenkom in het dagelijks leven. Jaren geleden bezocht ik met regelmaat de Chelsea Flower Show in London, waar Europa’s mooiste tuinen worden tentoongesteld. Elke tuin met een eigen stijl op een magnifieke manier vormgegeven en met een waanzinnige combinatie van materialen samengesteld tot één samenhangend geheel. Fantastisch hoe men zich telkens in een andere sfeer waant. Deze beelden inspireren mij nog elke dag om telkens op zoek te zijn naar de sfeer die ik wil ontwerpen en oproepen in dié betreffende tuin of buitenruimte.

 

Mijn actuele ontwikkeling en inspiratie vind ik o.a. bij het OVTP, de Beroepsvereniging voor professionele ontwerpers van Tuin & Park. Daar ontmoet en leer ik o.a. van dé Meesters, waaronder erelid Piet Oudolf. Met zijn kijk op beplanting heb ik geleerd meer duurzame en onderhoudsvriendelijke beplantingsplannen samen te stellen. Bij Het Ontwerpinstituut, onder leiding van Michel Lafaille, ontwikkelde ik mij in het humaner (met menselijke maat) ontwerpen van de groene buitenruimte voor groot en klein, particulier of openbaar. Met scholing houd ik mij scherp en dynamisch, zodat ik me regelmatig blijf ontwikkelen en inspireren.

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in de natuur, zowel in planten als dieren. Ik ging op jonge leeftijd aan het werk in tuinen van het voormalig hoveniersbedrijf van mijn vader, Van Blommestein Hoveniers. Na de middelbare school werkte ik mee in het bedrijf als hovenier voor praktijkervaring. Vervolgens studeerde ik Tuin- en Landschapsmanagement aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch.

 

Met een ingenieursdiploma op zak deed ik mijn eerste ervaring op bij een cultuurtechnisch adviesbureau in Noord-Brabant en werd ik cultuurtechnisch werkvoorbereider bij een gemeente in Zuid-Holland. Vervolgens heb ik samen met mijn man 10 jaar gebouwd aan ons hoveniersbedrijf, Gijsbers Hoveniers en Gijsbers Groenprojecten in regio Rotterdam, welke we daarna verkochten om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de omgeving van Nijmegen en omstreken. De wens met mijn vader de passie voor groen te delen werd met de samenwerking in Hoveniersbedrijf Tuinaccent werkelijkheid. Rond dezelfde tijd ontwikkelde mijn vader, mijn broer en ik exclusieve outdoor-producten, zoals aluminium design erfafscheiding, onder de naam Made by VBL. Naast mijn technische inzicht, zijn mijn praktische kennis en ondernemerservaring een hele fijne basis die ik benut binnen het werk in De Groenkamer.